flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо надсилання СМС повісток

21 лютого 2014, 16:25

  20 вересня 2013 Державною судовою адміністрацією України видано наказ № 119 відповідно до якого з 1 жовтня 2013 року у всіх місцевих та апеляційних загальних судах розпочнеться реалізація проекту щодо  надсилання судами SMS-повідомлень учасникам судового процесу (кримінального провадження). 

 

 Надсилання учасникам судового процесу (кримінального провадження) текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень відбувається відповідно до затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 01 червня 2013 № 73 Порядку надсилання учасникам судового процесу (кримінального провадження) текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень.

Відповідно до пункту 2 Порядку - текст судової повістки може бути надісланий судом Учаснику SMS-повідомленням лише після подання ним до суду заявки про намір отримання судової повістки в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення. Така заявка оформляється безпосередньо в суді або шляхом роздруковування та заповнення Учасником форми, що додається: Заявка на отримання судових повісток в електроному вигляді за допомогою СМС